Om Irsk ulvehund

Kort om hva du kan forvente av Irsk ulvehund

Stor og liten, Xcel og Tapper

donna cerca uomo Trani Stor og liten, Xcel og Tapper

Ulvehunden er en godmodig kjempe med det herligeste gemytt du kan tenke deg. En barnekjær og robust familiemedlem som du kan stole på i ett og alt. Ærlighet er vel noe av det viktigste mennesker setter pris på og hvem er vel bedre kvalifisert til å få denne hedersbetegnelse enn en irsk ulvehund.

Ulvehunden er en utmerket turkamerat sommer som vinter. En hardfør kamerat som tåler kulde, snø og regn. En oppvakt og lærenem medvandrer, men kan også være sta. Noen ganger kan man liksom høre den tenker: Jeg hører hva du sier, men jeg gjør det i mitt eget tempo.

Stell og mosjon av Irsk ulvehund

Stella i fullt firsprang, 8 år gammel

Stella i fullt firsprang, 8 år gammel

Ulvehunden karakteriseres som en frisk og sunn hunderase. Som de fleste andre hunderaser er det enkelte sykdommer som heftes ved rasen. Ulvehunden er en hurtigvoksende hunderase med de belastninger dette kan føre med seg. Gjennomsnittlig levealder er ca. 7 – 8 år.

Det er forholdsvis lite pelsstell på rasen, men bør børstes eller kammes minst en gang i uken. For de som ønsker å delta på utstilling kommer i tillegg litt småpuss på hals, ører og underlinje som det viktigste. Ører, klør og tenner må også sjekkes jevnlig

En ulvehund skal ikke være en båndhund. Det er over dens verdighet, men skal ha tilgang til løpegård eller andre steder den kan få bevege seg.

En ulvehund trenger ikke så mye mosjon som størrelsen tilsier. På den andre siden så kan den ikke få for mye mosjon heller, men den skal ha rundet 2 år før man virkelig kan begynne å belaste den. Sykling på asfalt er bannlyst. Fri i kupert terreng er den optimale treningen for en irsk ulvehund.

Hvor mye spiser en Irsk ulvehund?

Far og datter, Xcel og Elektra

Far og datter, Xcel og Elektra

En valp får 4 måltider om dagen opptil 4 mnd. gammel. Siden 3 måltider opp til 8-9 måneders alder og som voksen 2 måltider om dagen.

En voksen ulvehund spiser et sted mellom 1,5 eller 2 liter tørrfor alt etter størrelse og mosjon. En ung hannhund kanskje enda mer. I tilegg kan den få middagsrester ( ikke bein av noe slag ) Store margbein er unntatt.

En ulvehund er en stor hund, men tar forbausende liten plass inne, men det sier seg selv at skal du få plass til familien og en eller to ulvehunder trenger du en stor og praktisk bil.

Henger du fortsatt med og har lyst på en ulvehundvalp så er ikke drømmen langt unna. Planlegg en eventuelt anskaffelse i god tid for det er ikke sikkert det er valper og oppdrive den dagen du får lyst på en anskaffelse av valp. I motsetning til mange andre raser så har ikke kjønn så mye å si for et valg av tispe eller hanne. Ulvehunden har et behagelig gemytt.

Når det gjelder foringsliste så leverer hver enkelt oppdretter ut dette og gjerne i forkant av anskaffelse av valpen slik at man er mest mulig forberedt. De fleste oppdrettere leverer valpen ved 9 ukers alder.