Om oss

adventist single dating I mai 2008 flyttet vi fra Jessnes til Veldre og bor nå på på et småbruk på 150 mål med våre Irske Ulvehunder.

Stedet Bokrudstad ligger på 450 moh og vi har åkrer , skog og åser foran oss så langt øyet rekker, og bak oss ligger Bjørgeberget på 550 moh, et yndet utfartssted for turgåere og joggere. Både elg, rådyr og rev besøker oss.
Her har hundene fått sitt eldorado.
Løpegården på 1 mål med skog og skogsbunn er laget, med tilhørende stort hundehus .
Mange muligheter til fri utfoldelse for alle, noe de tydeligvis setter stor pris på.
Cormacs Carmen Elektra er for tiden vår avlstispe. Elektra er 5 generasjon fra N Uch Ainsea Limelight (Grace), som er ”stammor” på våre linjer i dag. Grace var født i 1989.
Vi har hatt ulvehund siden 1970 og har siden levet og åndet for denne vidunderlige hunderasen. Det har blitt mange utstillingschampions i inn– og utland. Vi har aldri hatt mange hunder samtidig, og har sporadiske kull, ikke mer enn ett hvert år/annet hvert år, Det første kullet var i 1982, det neste i 1990.
Vi har importert hunder fra England, Finland og Holland, hhv fra kennelene Ainsea , Brabyns, Marumac, Ravensbeech, Thinwistle og Pitlochry.
Vi har opplevd å få besøke Mrs. Florence Nagle på Sulhamstead kennel og Ruth Jenkins på Eaglescrag kennel—begge var dominerende på oppdrett av rasen i over 50 år på 1900-tallet.

Filosofi

Ulvehundene våre:
For oss skal ulvehunden være stor og kraftig, men samtidig elegant og smidig.
Eaglescrag sine hunder har vært retningsgivende for vår type hund i vårt avlsarbeid.
Store hunder med lange fine vinkler og sjenerøst linjespill.
Bevegelser er høyt prioritert, likeledes uttrykk. Godt gemytt og god helse er selvskrevne egenskaper.
Ulvehundene er intelligente og selskapelige hunder som må få være en del av fellesskapet i familien. De kan være egenrådige og sta, men er allikevel myke og lærenemme.
Vi har brukt ulvehundene våre både som trekkhunder, kløvhunder, og turkamerater i skog og mark.
De er robuste og godmodige, men i flokken har de rangordningen klar.
Noen individer er klare ledere, andre innordner seg uten å mukke. Når du har mange hunder sammen kommer nok dette tydeligere fram en når man har 1 hund.
Vi har alltid ment at utstillinger er en fin arena for å fremme rasen – både for å konkurrere og for å diskutere type, se på utviklingen av rasen – og kanskje finne egnede partnere.

Årets oppdretter

Til tross for få valpekull, har vi hatt gleden av å være årets oppdretter hvert år fra 1994 og fram til i dag (unntatt årene 1997 og 2008).

Vi har alltid ment at utstillinger er en fin arena for å fremme rasen – både for å konkurrere og for å diskutere type, se på utviklingen av rasen – og kanskje finne egnede partnere.

Vi har konkurrert i alle de nordiske landene samt i Tyskland, og er ikke fremmede for å reise andre steder. Spesielt de siste 10 årene har vi hatt stort hell i utstillingsringen og svært mange av våre hunder og vårt oppdrett er norske eller utenlandske champions.